Ce metodă preferă hoții ca să fure bani de pe card

În primul semestru din acest an, peste 85% din numărul operaţiunilor de plată frauduloase iniţiate cu cardul la distanţă au fost efectuate prin furtul datelor de pe card de către atacator.

Raportul anual al Băncii Naţionale a României (BNR) arată că, din totalul operaţiunilor de plată frauduloase iniţiate cu cardul la distanţă, 85,03% din numărul acestora au fost efectuate prin furtul datelor de pe card de către atacator. Privind operaţiunile cu card iniţiate la terminale fizice de tip ATM şi POS, 55,27% s-au realizat ca urmare a furtului sau pierderii cardului.

La nivelul operaţiunilor de plată de tipul transferului de credit, cele iniţiate prin canale electronice prezintă o rată de fraudă mai mare faţă de cele iniţiate prin canale de plată non-electronice. În perioada menționată, rata fraudelor asociate operaţiunilor de plată de tipul transferului de credit iniţiate prin canale de plată non-electronice a scăzut semnificativ faţă de valoarea aferentă perioadei anterioare, atingând un prag minim de 0,00008% din totalul operaţiunilor de plată de tipul transferului de credit.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut