Ce crede șeful FRF despre șansele de calificare a CFR-ului în primăvara europeană

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că CFR Cluj păstrează şanse mari la calificarea în primăvara europeană după rezultatul de egalitate, 1-1, din partida joi seara cu Young Boys Berna din Grupa A a Europa League.

„Aseară a fost un rezultat corect şi bun în acelaşi timp pentru CFR. Acest rezultat (n.r. – egalul cu Young Boys Berna) îi menţine pe cei de la CFR cu şanse foarte mari la calificare. Îmi doresc ca ei să nu piardă în următoarea dublă cu AS Roma, iar la final să îi regăsim iar în primăvara europeană. Şi astfel să acumuleze puncte pentru România pentru că, din păcate, e singura echipă românească rămasă în competiţiile europene. Cred că dacă nu ne-am fi confruntat cu această pandemie şi FCSB ar fi fost în grupe. La fel cum şi Craiova ar fi meritat, în ciuda eşecului din Georgia, pentru că dacă ar fi avut experienţa jocurilor sub presiune ar fi putut avea un parcurs mult mai bun”, a spus el.

Întrebat cum îşi explică faptul că România nu va mai avea nicio echipă care să participe direct în Europa League din următoarea ediţie a cupelor europene, Burleanu a răspuns: „După anii 2000 s-au pierdut foarte multe puncte. Pentru că dacă ai patru echipe participante şi doar una punctează, atunci acele puncte se împart la patru. De aceea dacă nu vei avea două-trei echipe care să îţi acumuleze puncte, clasamentul coeficienţilor UEFA va arăta aşa cum arată azi”.

România va fi reprezentată în sezonul 2021-2022 de o echipă de fotbal în Liga Campionilor şi de trei în Europa Conference League, noua competiţie înfiinţată de UEFA, conform ultimelor decizii ale forului continental.

Echipa de fotbal CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida cu formaţia elveţiană Young Boys Berna disputată joi seara, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în Europa League.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut