Ce artiști vor concerta la Cluj în 2023

În ediția de astăzi vă propunem o selecție (cronologic) a artiștilor români și internaționali care vor urca pe scenele din Cluj-Napoca anul acesta, în cadrul festivalurilor muzicale sau al unor evenimente individuale. Pe măsură ce noi nume vor fi făcute publice, vom reveni, pentru o agendă muzicală completă!

Concursul de Interpretare Vocală Alexandru Fărcaș”, ediția pilot

*14-21 ianuarie*

Ediția pilot a Concursului de Interpretare Vocală Alexandru Fărcaș” va debuta luna aceasta, în organizarea Asociației Academiei de Muzică Gheorghe Dima”. Este o ediție adresată exclusiv studenților Academiei și care va inaugura demararea procesului de organizare a primei ediții, programate pentru luna martie a anului următor.

Concertul de Gală In Memoriam Alexandru Fărcaș va avea loc în data de 4 februarie 2023, de la ora 19:00, în Sala de Concerte a ANMGD Cluj-Napoca.

Invitație la bal

*sâmbătă, 11 februarie*ora 19

Cu o tradiție de 26 de ani, Balul Operei revine în atenția noastră după cea mai recentă ediție ce a avut loc în 2020. Programul special include invitați de prestigiu internațional, alături de soliștii, orchestra și ansamblul de balet ale Operei, ce vor evolua sub bagheta dirijorului invitat Tiberiu Soare: Ramona Zaharia (invitată specială) – mezzosoprană, Daniel Magdal (invitat special)– tenor, Mihai Damian– bariton, soliști balet: Andreea Jura, Dan Haja, Adelina Gribincea, Augustin Gribincea, Mircea Munteanu, Hui-Yi Wen, Liviu Har, Nanaka Ogawa, Romulus Petruș; Mihai Diaconescu – pian, Octavian Lup – violoncel. Evenimentul va fi prezentat de Loredana Corchiș și Marius Constantinescu.

Andre Rieu revine la Cluj-Napoca

*28 februarie, 1, 2, 3, 4 martie*ora 19

Celebrul violonist de origine olandeză va concerta din nou pentru publicul din Cluj-Napoca în luna martie a acestui an, în cadrul unui turneu mondial. Locația rămâne aceeași ca și la precedentele întâlniri, BT Arena. Așa cum a obișnuit, Andre Rieu vine însoțit de faimoasa Johann Strauss Orchestra. Nu este o surpriză faptul că artistul va concerta nu odată, ci timp de cinci seri consecutiv, ceea ce reconfirmă aprecierea și dragostea publicului de toate vârstele pentru muzica sa.

Tribut Queen

*joi, 9 martie*ora 20

Un omagiu adus cântărețului Freddie Mercury, spectacolul Queen Rock Opera Tribute ajunge și la Cluj-Napoca în această primăvară. Patru cântăreți, o trupă rock și o orchestră simfonică vor reconstitui pe scena Casei de Cultură a Studenților trei decenii de capodopere ale muzicii rock, într-un eveniment ce promite efecte vizuale spectaculoase.

Tu ești primăvara mea!

*vineri, 31 martie*ora 20

Trupa pop-opera AD LIBITUM Voices va susține un concert la Cinema Florin Piersic, un spectacol ce își propune să celebreze frumusețea primăverii, după ce în 2022 au aniversat primii 10 ani din carieră, marcându-i printr-un eveniment muzical pe măsură, prilej cu care am avut bucuria de a sta de vorbă în cadrul unui interviu acordat ziarului Făclia.

Zucchero, părintele blues-ului italian

*sâmbătă, 8 iulie*ora 20

O altă întâlnire mult așteptată îl are ca protagonist pe Adelmo (Zucchero) Fornaciari, mai cunoscut publicului drept Zucchero, care se întoarce la fanii din Cluj, într-un concert găzduit de Cluj Arena. Concertul din cadrul turneului mondial Sugar ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar a fost amânat pentru 2023. Biletele achiziționate pentru evenimentul din 2022 rămân valabile, anunță organizatorii.

Electric Castle

*19-23 iulie*

Experiența Electric Castle continuă și în 2023 la Castelul Banffy de la Bonțida. Dintre primii artiști care au confirmat participarea amintim The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Pendulum, Tash Sultana, Subcarpați, Gilles Peterson.

Untold, capitolul 8

*3-6 august*

După experiența din 2022, ce a însemnat în cifre peste 360.000 de participanți în cele 4 zile, peste 200 de artiști și trupe, o nouă ediție a festivalului Untold va avea loc în această vară. Alături de cei mai cunoscuți DJ-i la nivel internațional, primul nume anunțat care va fi cap de afiș anul acesta este trupa americană Imagine Dragons.

Jazz in the Park

*1-3 septembrie*

Anul 2022 a însemnat 10 ani de Jazz in the Park la Cluj. Povestea merge mai departe cu ediția a XI-a, în această toamnă, locația fiind tot Parcul Etnografic Romulus Vuia”.

Hiturile anilor ʼ80

*16 septembrie*ora 19

Se aud din nou în cadrul evenimentului Discoteca ʼ80, găzduit de Sala Polivalentă Btarena, aflat acum la ediția cu numărul șase. Hituri cunoscute ca House of Mystic Lights, Voulez Vous Danser, Come Back and Stay, Only You sau Dolce Vita vor fi fredonate de iubitorii genului disco, în prezența artiștilor C.C. Catch, Ricchi e Poveri, Bad Boys Blue, Savage și Ryan Paris, într-un concert de peste 4 ore.

Festivalul Internațional Mozart

Frumoasa tradiție a festivalului dedicat muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart, care în 2021 a marcat 31 de ani, va fi reluată anul acesta, voi reveni la timpul potrivit cu detalii asupra programului, asupra invitaților. Anul 2020 a însemnat ediția aniversară Mozart 30” (trei decenii de festival) și a fost organizată în format hibrid. Totodată, noutatea adusă de această ediție a fost reprezentată de lansarea noului site (www.mozart-romania.ro), oferind astfel iubitorilor muzicii mozartiene o selecție de concerte și recitaluri de excepție, din cadrul edițiilor anterioare.

Iulia GHIDIU

Foto: Facebook Zucchero Fornaciari, Andre Rieu, Ricchi e Poveri, cccatch.de

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut