Ce are Sibiul și nu are Clujul

Cele mai importante informații turistice despre traseele de drumeție din județul Sibiu sunt disponibile în site-ul și aplicația „Anii Drumeției”.

Site-ul aniidrumetiei.ro centralizează informații cheie despre 54 de trasee de drumeție, dintre care 45 de trasee de drumeție pedestră omologate în Munții Făgăraș și Munții Cindrel și 9 trasee neomologate – trasee de cicloturism deja practicate de publicul larg ca atare, rute potrivite pe Malul Oltului pentru activități pe apă și observarea păsărilor, 4 rute ecvestre în jurul centrelor de echitație din Apos, Prod și Șelimbăr.

Aplicația oferă posibilitatea de alegere a traseului dorit în funcție de categorie (drumeție, ciclism, călărie, trasee pe apă etc), cu diferite dificultăți și permite chiar o selecție mai precisă, cum ar fi trasee indicate pentru familii, accesibilitate cu cărucioarele sau existența, în apropierea punctului de plecare, a transportului public.

Odată selectat traseul, turistului îi sunt afișate informații necesare parcurgerii în siguranță a acestuia, pornind de la distanță și durată estimată, profil de altitudine, tip de drumuri, și până la profilul de înălțime și informații profesionale despre vreme. Aplicația oferă indicații audio pentru navigarea pe traseu, eliminând necesitatea consultării periodice a hărții, permite turiștilor raportarea problemelor ivite pe traseu și poate fi folosită și în modul offline, toate traseele și punctele de interes putând fi descărcate pe telefon, eliminându-se necesitatea conexiunii la internet. „Anii Drumeției” poate fi utilizată atât în sistemul de operare iOS, cât și Android, și poate fi descărcată din Apple Store și Google Play.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut