Ce apreciază tinerii români

Banii contează mai mult decât timpul liber pentru tinerii din Gen Z (persoanele născute între 1995 și 2010 ) şi Millennials (cei născuți între începutul anilor 80 și sfârșitul anilor 90), în timp ce angajaţii trecuţi de 42 de ani preţuiesc mai mult sănătatea şi timpul cu cei dragi, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare.

Astfel, 53% dintre tinerii generaţiei Z şi 45% dintre Millennials ar alege câştigarea unui venit mai mare, care să le asigure menţinerea stilului de viaţă confortabil şi lipsit de griji, versus mai multe zile de concediu.

Un sondaj BestJobs arată că circa 23% dintre tinerii din Generaţia Z caută oportunităţi prin care să se dezvolte profesional, chiar şi făcând compromisuri privind salariul, în comparaţie cu 10% dintre Millennials şi 6% dintre cei din Generaţia X. Totodată, timpul liber petrecut cu familia sau cei dragi este o alegere mai bună decât venitul crescut pentru 17% dintre tineri, respectiv 25% dintre Millennials.
Odată cu înaintarea în vârstă, angajaţii acordă o importanţă mai mare şi sănătăţii personale şi a celor din jur. Pentru cei din Generaţia X şi cei de peste 58 de ani, venitul rămâne principala alegere în mai puţin de 40% din cazuri.
În schimb, 32% dintre cei din Generaţia X declară că în această etapă a vieţii lor sănătatea este pe primul loc, mai presus de venit sau timp liber. Când vine vorba de jobul pe care îl au în prezent, tinerii din Generaţia Z apreciază cel mai mult salariul (40%), posibilitatea de a lucra de la distanţă (33%) şi flexibilitatea programului (27%). Millennials se bucură şi ei de salariu (48%), dar apreciază şi siguranţa locului de muncă (31%) şi echilibrul între viaţa profesională şi cea privată (29%). Ppersoanele cu vârsta între 42 şi 57 de ani apreciază aceleaşi lucruri ca Millennials, cei trecuţi de 58 de ani aleg, după salariu, relaţiile avute cu colegii (37%), comunicarea cu superiorii (25%) şi beneficiile extrasalariale (18%).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut