Ce aditivi conțin bomboanele de Crăciun?

InfoCons a realizat un studiu comparativ pentru produsele tip bomboane de Crăciun cu ciocolată, în cadrul căruia a analizat 26 produse diferite, privind conținutul de aditivi (E-uri), zaharuri și calorii.

Conform rezultatelor studiului, din punct de vedere al aditivilor alimentari, valorile găsite au fost între 1 și 3 aditivi alimentari. Cei mai des întâlniți aditivi în bomboanele de Crăciun sunt * E 476aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator, obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin, utilizat în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată, în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41% grăsime şi în sosuri pentru salate * E 1103 aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi agent de legare, care produce descompunerea zahărului (sucrozei) în fructoză şi glucoză, de obicei sub formă de sirop de zahăr invertit și utilizat în unele produse fine de ciocolată, cofetărie sau patiserie * E 202 sorbatul de potasiu este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor, obţinut prin procedee chimice.

Produsele analizate au înregistrat cantități de zaharuri până la 70,3g per 100g, iar valoarea energetică de kcalorii/100g ajunge până la 590 kcalorii.

Reamintim că aplicația gratuită InfoCons oferă direct pe telefonul mobil, după scanarea codului de bare de pe eticheta produsului, informații despre numărul de E-uri, ingredientele, cantitățile de sare și de zahăr. InfoCons precizează că toate produsele studiate au în compoziția lor alergeni, precum urme de arahide, nuci, gluten, lecitină și făină de soia, lapte praf degresat, zer, grâu, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, fistic și semințe de susan.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut