Căutări cu final tragic la Florești

Copilul de doi ani din localitatea Florești, dispărut vineri seara, a fost găsit decedat în râul Someș.

„Din nefericire, în această dimineața, în jurul orei 7,30, un voluntar angrenat în efectuarea căutărilor a identificat minorul agățat în albia râului, la o distanță de aproximativ 20 de metri de la locul dispariției. Identificarea acestuia a fost posibilă în urma scăderii debitul de apă. În acest fel, cadavrul copilului a ieșit la suprafață. În cauză, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa”, a anunțat IPJ Cluj.

Polițiștii, jandarmi și forțe ale Inspectoratului Județean de Urgență Cluj au fost s-au mobilizat vineri seara pentru a-l căuta pe Alexandru Lăcătuș de doi ani dispărut din localitatea Florești.
Salvatori din cadrul ISU Cluj au făcut căutări vineri seara cu o barcă, în zona râului Someş, însă fără rezultate.

Căutările au fost reluate sâmbătă dimineața.

Polițiștii specializați în activitățile de căutare a minorilor recomandă părinților:

  • Discutaţi liber cu fiul/fiica dumneavoastră despre ce are voie şi ce nu are voie să facă în această perioadă.
  • Asiguraţi-vă că ştiu numele complet al dumneavoastră sau al bunicilor, numerele de telefon, adresa, pe care le pot divulga doar în situaţia în care s-au rătăcit. Învăţaţi-i cum să reacţioneze în cazul în care se pierd.
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate!
  • Învăţaţi-i să evite compania străinilor şi să anunţe o persoană de încredere atunci când cineva îi face să se simtă inconfortabil!

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut