Căutări cu final tragic la Fântânele

Cadavrul bărbatului dispărut, în urmă cu 10 zile, în zona Lacului Fântenele a fost găsit luni dimineața, în apropierea malului amenajării hidrografice.

Potrivit IPJ Cluj, în cursul dimineții, în jurul orei 10.40, a fost efectuat un apel către polițiști, fiind semnalat cadavrul unei persoane care se afla în apropierea malului lacului Beliș-Fântânele.

„A fost stabilită identitatea unui bărbat în vârstă de 53 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. Pentru localizarea acestuia, începând din data 31 iulie a.c., au fost demarcate acțiuni de căutare, atât pe uscat cât și pe apă, de către efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, jandarmi montani și scafandri civili din cadrul Asociației SPS Cluj”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Verificările continua în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul acestuia, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpa.

Bărbatul care a dispărut în lacul Fântânele a fost voluntar mai mulți ani la Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Cluj. Aurelian Chira avea 53 ani și locuia în Beliș. După Revoluția din 1989 s-a numărat printre primii voluntari ai Salvamont Cluj, activănd în cadrul Punctului de intervenție de la Beliș. Potrivit unor surse, bărbatul s-a dus în după amiaza zilei de 30 iulie să facă baie în lacul Fântânele, în zona fostului restaurant, însă nu a mai revenit la mal. Aurelian Chira era cunoscut cu probleme cardiace și se pare că în timp ce înota a făcut infarct.

A. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut