Câți români sunt autorizați să vândă asigurări

Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare susțin că peste 50.000 de români sunt autorizați să vândă asigurări, iar aproximativ 14.000 au intrat în piață anul trecut.

Piața asigurărilor și mai ales cea a intermedierii în asigurări au crescut semnificativ în ultimul an, evoluție care a reprezentat un stimulent pentru tineri și nu numai.

Conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară, raportările transmise de companiile de brokeraj arată că se constată o creștere cu aproximativ 37% a valorii primelor distribuite pentru asigurări generale și asigurări de viață față de aceeași perioadă a anului 2021. Potrivit analizei, aceasta se datorează atât creșterii volumului de prime distribuite pentru activitatea de asigurări generale (cu 38%), cât și pentru segmentul asigurărilor de viață (cu 18%).

În primele 9 luni ale anului 2022, companiile de brokeraj au distribuit 75,22% din volumul total al primelor brute subscrise de asigurători pentru cele două categorii de asigurare, ponderea cea mai mare fiind deținută în continuare de asigurările generale (87,69%).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut