Câți români consumă zilnic fructe și legume

Unul din trei cetăţeni din Uniunea Europeană nu consumă zilnic fructe şi legume şi doar 12% din populaţie a consumat cele cinci sau mai multe porţii recomandate pe zi, în România fiind cei mai puţini consumatori.

Datele prezentate de Oficiul European pentru Statistică arată că, în medie, peste jumătate din populaţia UE a consumat între una şi patru porţii de fructe şi legume pe zi. Cel mai ridicat consum a fost raportat în Irlanda (33% din populaţie), Olanda (30%), Danemarca (23%) şi Franţa (20%). În România doar 2% din populaţie mănâncă zilnic cel puţin cinci porţii de fructe şi legume, țara noastră fiind urmată de Bulgaria şi Slovenia (ambele cu 5%) şi Austria (6%).
Consumul zilnic de fructe şi legume este mai ridicat în rândul femeilor decât al bărbaţilor: în medie, mult peste jumătate dintre femei au rmâncat între una şi patru porţii de fructe şi legume pe zi, în timp ce ponderea bărbaților s-a situat sub acest nivel.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut