Catedrala Mitropolitană, iluminată în culoarea conștientizării cancerului de col uterin

Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului se alătură demersului global inițiat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care lansează marți, 17 noiembrie 2020, strategia de eradicare a cancerului de col uterin.

În această zi, între orele 19:00 – 21:00, în semn de solidaritate și susținere a acestei cauze, Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, va fi iluminată în culoarea albastru-verzui, culoarea conștientizării cancerului de col uterin. Prin această inițiativă, Mitropolia Clujului se alătură instituțiilor care promovează importanța prevenției și depistării precoce a cancerului de col uterin.

„La nivelul Eparhiei Clujului, prin funcționarea Centrului de Îngrijiri Paliative «Sfântul Nectarie» din Cluj-Napoca, Biserica se implică în mod direct și constant în lupta împotriva cancerului. Centrul de Îngrijiri Paliative «Sfântul Nectarie» este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, unic în această zonă a Transilvaniei, care oferă sprijin medical și spiritual pacienților cu afecțiuni oncologice în stadii avansate, dar și aparținătorilor acestora. Centrul dispune de 40 de locuri pentru spitalizarea continuă a persoanelor cu afecțiuni oncologice, iar serviciile oferite urmăresc să contribuie la creșterea calității vieții bolnavilor, cărora le este dată șansa de a-și trăi cu demnitate suferința” – precizează purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Cornel Oprean.

Evenimentul este organizat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și compania Transavia.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut