Câte E-uri, sare și zahăr conține un hot-dog

La o prima vedere, hot-dogul pare o alternativă bună, deoarece ar trebui să conțină doar 4 ingrediente: pâine, crenvurști, ketchup și muștar, însă realitatea este cu totul și cu totul alta.

InfoCons prezintă rezultatele studiilor pe care le-a efectuat, pe baza etichetelor produselor ce alcătuiesc hot-dogul, privind numărul de aditivi alimentari (E-uri), cantitatea de sare și zaharuri, astfel încât consumatorii să consume și să achiziționeze acest tip de produse în cunoștință de cauză.

Un hot-dog poate conține până la 27 de aditivi alimentari (E-uri), astfel: * muștar – până la 6 E-uri * ketchup – până la 6 E-uri * pâine – până la 4 E-uri * crenvurști – până la 11 E-uri.

Cantitatea de sare dintr-un hot-dog poate ajunge până la 14,9 g.

Cantitatea de sare din componența acestui produs: * muștar – până la 6,5 g * ketchup – până la 3,1g * pâine – până la 2,3g * crenvurști – până la 3g. Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi. Dar, cu un singur hot-dog depășim cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200%.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut