Câte E-uri conțin ”pastilele de supt”

InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip comprimate de supt privind cantitatea de aditivi alimentari (E-uri) și zahăr sau îndulcitori pe care acestea le conțin.

Conform studiului realizat de InfoCons, 100% dintre pastilele ale căror etichete au fost supuse „radiografiei” conțin E-uri, într-o mai mică sau mai mare măsură. Numărul minim de E-uri descoperit pentru acest tip de produse este 1, în timp ce numărul maxim descoperit este 6.

În urma efectuării studiului, s-a mai constat că zahărul apare menționat pe majoritatea etichetelor, însă pe aproape 70% dintre etichete nu este menționată și cantitatea acestuia. Astfel, zahărul din pastilele de supt se încadrează între 0 și 1,5 g per pastilă, în timp ce îndulcitorul este regăsit într-o cantitate încadrată între 0 și 1.1 g. Cantitatea zilnică de zahăr recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 25 g/ zi., iar în momentul administrării pastilelor de supt, trebuie avut în vedere și acest aspect, întrucât este important să nu depășim această limită.

InfoCons recomandă: * să se păstreze prospectul pastilelor de supt, pentru a-l consulta când este cazul * să se consulte medicul sau farmacistul pentru mai multe informații sau neclarități legate de comprimatele de supt * în cazul apariției reacțiilor adverse, trebuie apelat la medic sau farmacist * monitorizați-vă starea timp de 5 zile după administrarea pastilelor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut