Câte amenzi a dat Direcția Sanitară Veterinară Cluj, de 1 Mai

Cu ocazia zilei de 1 Mai, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a verificat 1.944 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, unele dintre acestea fiind localizate în județul Cluj.

Pentru a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare, inspectorii sanitari veterinari au controlat condițiile de igienă în care sunt recepționate, depozitate, preparate și valorificate diverse sortimente de produse alimentare și preparate culinare destinate consumului uman.

La acţiune au participat inspectori din cadrul ANSVSA și din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene. Cele mai frecvente neconformități constatate au fost cele privind respectarea normelor și cerințelor de igienă, urmate de cele privind etichetarea și a cerințelor de temperatură pentru depozitarea și comercializarea produselor alimentare. Abaterile constatate au fost sancționate prin aplicarea a 229 de amenzi contravenționale, care au totalizat 1.356.200 de lei. Trei unități au primit ordonanță de suspendare a activității până la remedierea deficiențelor: un fast-food (pentru neîntreținerea a igienică a spațiilor și a ustensilelor de lucru) și două restaurante (pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și nerespectarea condițiilor de igienă). De asemenea, a fost confiscată și denaturată o cantitate de 486 kg de produse alimentare (carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse lactate și produse de patiserie și cofetărie), care prezentau un potențial risc pentru sănătatea consumatorilor.

În perioada 29 aprilie – 1 mai, controalele au vizat 1.055 de unități de alimentație publică, 143 de pensiuni turistice, 24 de unități de tip catering, 63 de unități de cofetărie / patiserie, 62 de laboratoare de cofetărie, 91 de unități tip supermarket / hipermarket, 265 de magazine alimentare și 241 de alte tipuri de unități.

Conform datelor furnizate pentru Făclia Cluj de conducerea Direcției Santirar Vetrinare Cluj, în județul nostru au fost verificate 58 de unități, și au fost aplicate 10 amenzi în valoare totală de 56.800 lei, precum și 11 avertismente.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut