Cătălin Chirilă purtător de drapel la închiderea Jocurilor Olimpice

Canoistul Cătălin Chirilă a fost desemnat purtător de drapel al României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care a avut loc duminică.


Chirilă a ocupat locul 5 în finala probei de canoe dublu pe 1.000 m, alături Victor Mihalachi.
Cătălin Chirilă a concurat şi la canoe simplu pe ditanța de 1.000 de metri, dar nu areușit să ajungă în finala A, terminând pe locul 11 la general.
La ceremonia de deschidere,
din 23 iulie, România i-a avut ca purtători de drapel pe înotătorul Robert Glinţă şi pe canotoarea Simona Radiş. Iniţial, la feminin fusese desemnată Mădălina Bereş, dar ea nu a mai putut participa la ceremonie din cauza schimbării programului probelor de canotaj.
În 2016, portdrapelul României la ceremonia de închidere a fost spadasina Simona Pop, medaliată cu aur în proba pe echipe, în 2012, la Londra, drapelul a fost purtat la festivitatea de încheiere a Jocurilor de gimnasta Sandra Izbaşa, campioană olimpică la sărituri,
iar în 2008 a fost purtat de canotoarea Georgeta Andrunache, medaliată cu aur şi bronz la acea ediţie.
România încheie Jocurile Olimpice de la Tokyo
pe locul 46, cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Paris, capitala Franţei, va găzdui ediţia viitoare a Jocurilor, în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut