Cât vor costa convorbirile telefonice în 2022

ANCOM a anunțat că, din 1 ianuarie 2022, tarifele pentru terminarea apelurilor în rețelele de telefonie fixă si mobilă din România vor scădea ca urmare a regulamentului adoptat de Comisia Europeană.

Astfel, operatorii de telefonie mobilă vor practica un tarif de 0,55 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor mobile în propriile rețele, iar operatorii de telefonie fixă un tarif de 0,07 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor fixe în propriile retele.

Astfel, tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22% față de cel practicat în prezent și va fi perceput de toți operatorii de telefonie mobilă desemnați cu putere semnificativă pe piața serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile rețele publice de telefonie. Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru urmatorii ani, ce se vor aplica și în România: * 0,4 eurocenți/minut in perioada 1 ianuarie – 31decembrie 2023 * 0,2 eurocenți/minut de la 1 ianuarie 2024.

Tariful de terminare a apelurilor fixe va fi cu aproximativ 10% mai mic față de cel practicat în prezent si va fi perceput de toți operatorii de telefonie fixă desemnați cu putere semnificativă pe piața serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile rețele publice de telefonie. Aceasta este ultima reducere a tarifului prevazută de Regulament.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut