Cât își propun românii să cheltuie pe cadourile de Crăciun

Peste jumătate dintre români dispun de un buget cuprins între 251 şi 1.000 de lei pentru cadourile de Crăciun din acest an, iar mai mult de două treimi au afirmat că îşi vor petrece Sărbătorile de iarnă acasă.

Conform datelor furnizate de o platformă de anunţuri online, 85% dintre consumatorii români plănuiesc să cumpere cadouri de Crăciun pentru rude şi cei apropiaţi, peste o jumătate dintre ei spun că au la dispoziţie o sumă cuprinsă între 251 şi 1.000 de lei, peste o treime au un buget disponibil de până la 250 de lei, iar doar 13% au între 1.001 şi 2.500 de lei.
Întrebaţi ce oferă cel mai des de Crăciun, cei mai mulţi respondenţi au ales jucăriile şi suvenirurile, urmate de haine şi accesorii şi produse cosmetice. În acelaşi timp, 55% dintre ei afirmă vor continua să cumpere atât online, cât şi din magazinele fizice, iar 44% au optat pentru cumpărăturile efectuate exclusiv online.

Cumpărături ”potolite” de Black Friday

De remarcat că mai mult de jumătate dintre intervievaţi au declarat că nu au beneficiat de ofertele cu reduceri de Black Friday, în luna noiembrie a acestui an, din lipsă de interes. La polul opus, 28% dintre cei chestionaţi au cumpărat produse pe care le-au descoperit cu ocazia reducerilor de Black Friday, iar 21% au achiziţionat articolele pe care şi le doreau de mult timp şi pe care le aşteptau la un preţ bun.
Comparativ cu ediţia Black Friday din 2020, românii au ales să cumpere şi în acest an, dar au luat decizia de a cheltui mai puţin, deoarece nu şi-au permis să îşi cumpere articolele dorite. De Black Friday peste jumătate dintre repondenți au cheltuit până în 500 de lei.

În topul preferinţelor românilor privind achiziţiile în campaniade reduceri din an s-au aflat produsele electronice (laptopuri, tablete, telefoane etc.), cele electrocasnice (frigidere, maşini de spălat, aparate de aer condiţionat), articolele de modă (haine, accesorii), produsele cosmetice și călătoriile (bilete de avion, rezervări hotel, excursii).

Sărbători la domiciliu

Privind planurile de vacanţă, aproape o treime dintre români au susţinut că vor rămâne în ţară, 14% că nu doresc să intre în contact cu alte persoane, de teama infectării, iar un procent apropiat se declară afectaţi de faptul că restaurantele şi hotelurile solicită certificatul verde.
Totodată, pe fondul pandemiei, 68% dintre cei chestionaţi au menţionat că îşi vor petrece sărbătorile de iarnă acasă, 20% plănuiesc vizite la rude şi prieteni, și doar 10% au ales vacanţele în ţară sau călătorii în străinătate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut