Cât de mult au fost solicitați pompierii clujeni în 2020

Numărul de intervenții pentru acordarea primului ajutor medical efectate de pompierii clujeni pe parcursul anului trecut a fost mai mare cu aproape 15 la sută față de anul 2019, se arată în analiza activității Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Potrivit bilanțului activității din 2020, subunitățile ISU Cluj au desfășurat un număr de 18.563 intervenții, în medie 50 pe zi, dintre care 15.860 pentru acordarea primului ajutor medical, în creștere cu 14,7% față de anul precedent, și 2703 pentru situații de urgență, respectiv stingerea incendiilor, descarcerare, salvări persoane din medii ostile vieții, etc. Timpul mediu pentru deplasare la intervenții în situații de urgență a crescut în acest an la 17 minute pentru echipajele medicale și 15 minute pentru situații de urgență, având în vedere necesitatea de echipare a costumelor de izolare biologică. Echipa pirotehnică a desfășurat 92 de misiuni de asanare a teritoriului de munițiile rămasă neexplodate și 8 misiuni pentru distrugerea acestora.

Anul precedent a fost unul atipic din toate punctele de vedere, cu provocări numeroase și diferite, cu misiuni inedite nemaiîntâlnite până acum. Cu toate acestea personalul unității noastre a fost mereu la datorie și a făcut față acestor noi încercări, chiar dacă noile realități au însemnat o încărcare mare, resimțită îndeosebi de personalul de la intervenție”, a subliniat șeful ISU Cluj, generalul de brigadă Ion Moldovan.

Din analiza activității mai reiese că anul trecut Inspecția de prevenire a efectuat 1029 de controale de prevenire, în urma cărora au fost aplicate 829 de sancțiuni, respectiv 776 de avertismente și 53 de amenzi contravenționale în valoare de 325.501 lei. La acestea se adaugă acțiunile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, respectiv 1670 acțiuni individuale și în comun cu celelalte structuri din MAI. Totodată, au fost verificate 6164 obiective din care 5324 agenți comerciali și 840 instituții, aplicându-se 648 de avertismente și 2 amenzi.

Din bilanțul activității ISU Cluj mai reiese că în cadrul activităților specifice cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuala sau a celor de izolare/carantinare, în perioada de referință aprilie- decembrie 2020 au fost legitimate 196.426 persoane și au fost efectuate 15 593 de controale la societăți comerciale din județul Cluj.

S.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut