Căsătorie de conveniență, depistată de polițiștii de imigrări din Cluj

Polițiștii de imigrări din Cluj au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară în România unui cetățean pakistanez, ca urmare a constatării unei căsătorii de conveniență încheiate cu un cetățean român.

Potrivit Serviciului pentru Imigrări Cluj, o femeie de 36 de ani, din județul Cluj, a cunoscut în Irlanda un cetățean pakistanez de 31 de ani, căsătorindu-se la scurt timp cu acesta, în Pakistan. Ulterior, bărbatul a făcut demersuri pentru obținerea unei vize de intrare în România, în scop de reîntregire a familiei. În mai 2019, cei doi soți s-au prezentat la sediul Serviciului pentru Imigrări Cluj și au depus documentele necesare prelungirii dreptului de ședere temporară pentru cetățeanul pakistanez.

„Conform procedurilor, polițiștii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soți, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuții cu persoane din anturajul acestora și alte activități relevante în stabilirea situaței reale. În timpul interviului, cei doi soți au fost inconsecvenți în declarațiile cu privire la circumstanțele în care s-au cunoscut, timpul petrecut împreună și a altor informații relevante, concluzia fiind aceea că străinul a încheiat căsătoria în scopul obținerii unui permis de ședere pe teritoriul României” – a anunțat, vineri, Serviciul pentru Imigrări Cluj.

Urmare celor constatate, polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară cetățeanului pakistanez în România și, „având în vedere riscul sustragerii de la executarea voluntară a obligației de returnare de pe teritoriul României”, s-a dispus returnarea sa sub escortă în țara de origine.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie