Casă mistuită de flăcări, în Baciu

Trei autospeciale pentru stins incendii au fost alertate, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2:50, pentru a lichida flăcările care cuprinseseră o casă de locuit de pe str. Iedului, din localitatea Baciu.

„Pompierii au găsit imobilul cuprins aproape în totalitate de flăcări, fiind o construcție din lemn. Ocupanții s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Operațiunile de stingere au durat aproape trei ore, până când s-au eliminat toate focarele și s-au înlăturat efectele negative” – a anunțat ISU Cluj.

Din cercetările preliminare, se pare că incendiul a pornit de la încăperea centralei termice. O stivă de lemne depozitată acolo s-a s-a răsturnat peste centrală.

Incendiu de vegetație, la Tăuți

În cursul serii de duminică, o autospecială pentru stins incendii a fost dislocată pentru a lichida mai multe focare ce au cuprins peste 100 ha de vegetație uscată, la Tăuți.

Pompierii au reușit să controleze focul în decurs de o oră, evitând propagarea flăcărilor în pădurea din vecinătatea pășunii afectate.

Din cercetările preliminare, se pare că focul a fost pus de o persoană necunoscută, cu intenția de a curăța pășunea, după care a plecat din zona respectivă – a anunțat ISU Cluj.

M. T.

Articole din aceeasi categorie