Casa do Brasil din Cluj-Napoca prezintă ”Tradiții carnavalești din Brazilia”

Profesorul & actorul Vinicius Alves, originar din Brasília, care predă în prezent portugheza-braziliană în cadrul Centrului Cultural Casa do Brasil (CdB) din Cluj-Napoca, patronat de Universitatea Babeș-Bolyai, oferă celor interesați de cultura braziliană șansa unei noi întâlniri transcontinentale, via internet.

Invitații săi sunt profesoara Lucila Matsumoto din cadrul Grupului Sou Brasil din São Paulo, care va conferenția despre tradițiile carnavalești ale Braziliei, și poliinstrumentistul Fabrício Cardeal, care va interpreta ilustrări muzicale pe aceeași temă. Profesoară la CdB, Cristina Petrescu va asigura traducerea în limba română a celor mai semnificative pasaje ale seratei.

După cum precizează dr. Virgil Mihaiu, director CdB & Biblioteca de Studii Latino-Americane, evenimentul se va desfășura sâmbătă,13 februarie, începînd cu ora 19 (ora României), iar accesul este liber, accesând link-ul: https://us04web.zoom.us/j/72145596516?pwd=WE5HeVFWUFo5c2ZDY0FhdVd6M2FhZz09&fbclid=IwAR2oBTENNIFnJUNSZumGb9QQqSc8eKxJndDfu_1CXV164HWRdxn868wwORk#success

Să remarcăm că aceasta este a doua manifestare online organizată și pentru români de profesorul Vinicius Alves, cea anterioară având loc loc luna trecută, invitatul de atrunci al reuniunii fiind profesorul Masanobu Yamada, de la Universitatea din Tenri, care a prezentat conferința ”Japonezii în Brazilia și brazilienii în Japonia”.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut