Casa de Pensii Cluj eliberează biletele de tratament balnear

Casa Județeană de Pensii Cluj (CJPC) a anunțat că i-au fost repartizate 52 bilete de tratament pentru seria 2, care începe în 23 martie, în stațiunile Bizușa, Buziaș, Covasna, Geoagiu, 1 Mai și Moneasa.

Biletele de tratament pentru seria 2 se pot ridica, în perioada 9 – 15 martie, de la sediul Casei Județene de Pensii Cluj (Cluj-Napoca, str. G. Coșbuc nr. 2), de la ghișeul nr. 8, între orele 8-14. Redistribuirea biletelor de tratament pentru seria 2, alocate și neridicate, se face începând din 16 martie, ora 8. CJPC precizează că biletele se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear, în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special (în original şi în copie) eliberat de medicul de familie sau medicul specialist. Biletele se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de titular, prin procură autentificată la notarul public, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

”Atunci când avem diagrama de alocare a biletelor pentru seria 2, afișam beneficiarii pe site-ul (www.pensiicluj – n.r.) și la sediul instituției. Biletele alocate și neridicate se redistribuie altor persoane interesate. De regulă, cu 5 zile înainte de începutul seriei, dacă rămân bilete alocate și neridicate, noi le redistribuim. Seria 2 începe din 23 martie, iar seria 3 începe după 16 zile, în aprilie. Pensionarii își pot depune în continuare cereri pentru bilete de tratament, cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii sejurului. În acest an sunt prevăzute 18 serii de tratament.”, a declarat, pentru Făclia Cluj, Mariana Sălciuan, directorul Casei Județene de Pensii Cluj.

Reamintim că CJPC preia cererile pentru acordarea biletelor de tratament, la sediul din Cluj-Napoca (ghişeele 7 și 8), și la Casele Locale de Pensii Turda (str. Republicii, nr. 15) și Dej (str. 1 Mai, nr. 25), dacă solicitanții au domiciliul în raza acestora. Solicitanţii trebuie să anexeze la cerere, declarație, act de identitate (copie), cupon de pensie (copie), adeverință eliberată de angajator cu venitul brut realizat, după caz (original), documentul care permite acordarea gratuită a biletului de tratament (hotarârea comisiei de aplicare a prevederilor legii speciale a cărui beneficiar este solicitantul, certificat de handicap, program de recuperare , după caz (copie). Cererile se găsesc la ghișeele instituției sau se pot descărca de pe site-ul www.pensiicluj, de la secțiunea formulare/ pensii. CJPC precizează că numărul de înregistrare nu reprezintă un criteriu la acordarea biletului de tratament.

”Biletele de tratament pentru seria 1 au fost primite abia ieri (7 martie – n.r.) și noi i-am anunțat telefonic pe cei care sunt interesați, în baza cererilor pe care le-au făcut. Aceste bilete sunt eliberate la liber, fără a se mai ține cont de criterii. De regulă, în seria 1 nu prea merge lumea, și chiar din cei pe care îi avem în seria 2 nu o să meargă toți în stațiune.”, a mai spus Mariana Sălciuan.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a aprobat un buget de 200 de milioane de lei pentru bilete la tratament balnear, prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), în acest an. Din această sumă se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 în unităţile aflate în proprietatea CNPP. Celelalte bilete vopr fi contractate cu alți operatori economici de profil. Biletele includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, într-un sejur de 16 zile.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut