Cartofi și morcovi de la Rișca pentru refugiații găzduiți la Gilău

Primarul ing. Alin Abrudan a avut dreptate numind comuna Rișca, inclusiv pe indicatoarele la intrarea în comună, „comuna oamenilor cu bun simț”, dar poate că ar fi trebuit să adauge și „comuna oamenilor de omenie”. Asta pentru că rișcanii au sărit, nu o dată, în sprijinul celor necăjiți, iar acum vin, din nou, în sprijinul refugiaților din Ucraina.

După ce, cu puțin timp în urmă, au adunat cartofi, morcovi și ceapă pentru cei rămași în Ucraina, acum, din inițiativa Primăriei, au adunat aproape o tonă de astfel de produse pentru cei 50 de refugiați – femei și copii – găzduiți în comuna Gilău. Mașinile primăriei au adunat produsele de la gospodăriile oamenilor și le-au transportat în comuna vecină. Transportul a fost completat cu bunuri alimentare – sucuri, apă minerală, dulciuri etc., oferite de proprietarul magazinului alimentar din localitate.

Conform celor declarate ziarului Făclia de primarul comunei Gilău, ing. Gelu Vasile Topan, cei 50 (sau 53) de refugiați sunt găzduiți la trei pensiuni și o casă particulară din localitate. Sunt femei cu copii, cel mai mic are 8 luni (și are probleme de sănătate, iar mama lui, la fel!), iar cel mai mare, până-n 17 ani.

„Noi ne-am descurcat până acum cum am putut, prin bunăvoința unor cetățeni din Gilău. Adică, cei cu pensiuni au pus la dispoziție locurile de cazare, persoane juridice sau unități de alimentație publică au sprijinit care cum au putut, unii cu masă caldă, alții cu produse alimentare. Dacă cineva, din afara comunei, dorește să ne ajute, adică să-i ajute pe refugiații care sunt găzduiți la noi, noi nu refuzăm pe nimeni. Orice ajutor este binevenit!” – a declarat ing. Gelu Vasile Topan.

Cei care doresc să sprijine în vreun fel femeile și copiii refugiați la Gilău sunt rugați să ia legătura cu primăria comunei. Este nevoie de alimente, dar și de îmbrăcăminte, întrucât majoritatea acestor refugiați au ajuns în România doar cu îmbrăcămintea pe care o aveau pe ei. Cu siguranță, nevoile sunt mai multe, dar cei responsabili, din Primăria Comunei Gilău, vor oferi, celor dornici să ajute, toate informațiile necesare.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut