Cărți și jocuri–suport pentru activitățile de reciclare din grădinițe clujene

Volumele „Ema și Eric au grijă de natură” și „Planeta e casa noastră”, semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană) și ilustrate de Lavinia Trifan, vor ajunge,  prin intermediul Caravanei „Grădinița Reciclării” susținute de Kaufland România, în 500 de grădinițe situate în cinci zone din România – Cluj, Brașov, București, Iași și Timiș.

„Fiecare grădiniță va primi câte un pachet cu 20 de cărți și 10 jocuri, care vor fi folosite ca suport pentru activitățile de reciclare, precum și o selecție de cărți valoroase din programul «Citește-mi 100 de povești!». Cadrele didactice din cele 500 de grădinițe vor participa la sesiuni județene de training – literație și ecologie – susținute de Asociația OvidiuRO și Asociația Seneca Ecologos” – anunță OvidiuRO.

Volumele „Ema și Eric au grijă de natură” și „Planeta e casa noastră” se adresează copiilor cu vârste de 2-3 ani, respectiv 4-6 ani, și explică, într-un limbaj simplu și adecvat, conceptele de reciclare și colectare selectivă.

„Poveștile ilustrate despre ecologie, unde cei mici se pot identifica ușor cu personajele Ema și Eric, sunt o primă lecție de sustenabilitate pentru copiii care merg la grădiniță. Temele abordate – poluarea, resursele pământului și reciclarea – sunt prezente în viața fiecăruia dintre noi. Prin joc și lectură, încă de la cele mai mici vârste, copiii pot dobândi cunoștințe care să-i ajute să facă o schimbare pozitivă în comunitatea lor și să schimbe chiar și obiceiurile familiei” – declară Maria Gheorghiu, co-fondatoare Asociația OvidiuRO.

Caravana „Grădinița Reciclării” are ca scop dezvoltarea profesională a educatoarelor în domeniul educației ecologice, folosind materiale grafice de calitate și concepte simple, care pot fi implementate la grupă cu cei mici.

Asociația OvidiuRO a început caravana în 24-25 octombrie, la București, continuând în Brașov (3-4 noiembrie), Cluj (7 noiembrie), Timiș (9 noiembrie) și Iași (15-16 noiembrie). Evenimentul se bucură de sprijinul Ministerului Educației, prin inspectoratele școlare județene.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut