Carte, poezie și cântec românesc la Muzeul Mitropoliei Clujului

Un eveniment care își propune să readucă în atenție rolul pe care rugăciunea, poezia și cântecul îl au în viața spirituală a omului, mai ales în contextul tematicii omagiale a acestui an în Patriarhia Română – un an dedicat rugăciunii și importanței ei în viața Bisericii și a credincioșilor – va fi organizat de Arhiepiscopia Clujului, joi, 31 martie, de la ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Vor participa: Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, maestrul Dorel Vișan, maestrul Ioan Bocșa, pr. Doru Gheaja și dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.

În cadrul serii va fi prezentat Calendarul Renașterea pe 2022, un anuar publicat de editura Renașterea, sub îngrijirea pr. vicar Iustin Tira, care continuă „Calendarul Eparhiei Ortodoxe a Clujului” și „Calendarul creștinului de lege răsăriteană”, apărute în perioada interbelică. Evenimentul editorial va fi completat cu un recital de poezie cu tematică religioasă susținut de maestrul Dorel Vișan, un recital de muzică tradițională susținut de pr. Doru Gheaja și un microrecital de muzică tradițională arhaică, susținut de un grup al Ansamblului Icoane al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, coordonat de maestrul Ioan Bocșa și lect. univ. dr. Andra Pătraș.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut