Care sunt domeniile unde se fac cele mai multe angajări în România

Conform unei analize realizate de platforma de recrutare on-line eJobs, în primul trimestru al acestui an fost consemnată o scădere a interesului pentru joburile în străinătate, dar a rămas la același nivel crescut cel pentru joburile remote.

Analiza arată că, spre deosebire de anul trecut, a avut loc o creștere a interesului candidaților pentru joburile remote și o scădere sensibilă a numărului de aplicări pentru joburile din străinătate. Pe acest fond, 84,6% dintre aplicări sunt pentru joburile din România, doar 1,6% pentru străinătate și 13,8% pentru locurile de muncă din categoria remote. Astfel, în primul trimestru al anului au fost înregsitrate aproape 100.000 de joburi noi postate pe platformă și cu 2,7 milioane de aplicări, situație aproape identică cu cea din aceeași perioadă a anului trecut. În primele trei luni ale anului, 87,7% dintre locurile de muncă postate au fost pentru companii din România care practică un program de lucru hibrid sau de la birou, 6,2% au fost remote, și doar 6,1% slube în afara țării.

Domeniile care au angajat cel mai mult de an au fost au fost retailul, serviciile, call – center / BPO, producție, IT / telecom, transport / logistică și industria alimentară, iar aproximativ jumătate dintre joburile postate au fost destinate candidaților entry – level (cu 0 – 2 ani de experiență). Cel mai mult s-a aplicat pentru locurile de muncă din retail, call – center / BPO, servicii, IT / telecom, banking, transport / logistică și industria alimentară.

Peste 1 milion de aplicări au fost făcute de candidați cu vârsta între 25 și 35 de ani, 803.000 au aparținut segmentului 18 – 24 de ani, 500.000 din zona 36 – 45 de ani și aproape 300.000 de la candidații cu vârsta de peste 45 de ani. De remarcat că, de la începutul anului și până acum au fost înregistrați 200.000 de candidați noi, cu 20% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2022.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut