Care sunt cele mai căutate electrocasnice

Un studiu realizat de InfoCons despre programul “Rabla pentru electrocasnice” 2021, a determinat cele mai cumpărate produse electrocasnice.

În 2021, au fost emise în cadrul programului “Rabla pentru electrocasnice” 24.491 vouchere pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C, în valoare de 796.400 lei, 7.026 vouchere pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D, în valoare de 810.400 lei, 8.404 vouchere pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, în valoare de 361.600 lei, 27.466 vouchere pentru frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice / congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E, în valoare de 986.400 lei, 38.457 vouchere pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G, în valoare de 15,382,800 lei, 4.779 vouchere pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++, în valoare de 1,911,600 lei, 26.920 vouchere pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an, în valoare de 5,384,000 lei, 19.300 vouchere pentru laptopuri, în valoare de 9,650,000 lei, respectiv 9.703 vouchere pentru tablete, în valoare de 2,910,900 lei.

Cele mai căutate categorii de produse au fost televizoare având cel puțin noua clasă energetică G, frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice / congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E, respectiv aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

La polul opus, categoriile cele mai puțin căutate au fost uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++, mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++.

Aplicație cu informații despre electrocasnice și dispozitive electrice

Reamintim că aplicația gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe eticheta energetică a produselor electrocasnice și a dispozitivelor electronice, pentru aflarea informațiilor precum Consumul de energie, Clasa energetică, Producător, Informații Generale, Compararea cu alte produse similare. Din categoria produselor electrocasnice și a dispozitivelor electrice ale căror coduri QR pot fi scanate cu aplicația InfoCons fac parte frigidere, mașini de spălat vase, mașini de spălat haine, uscătoare, televizioare și monitoare pentru computer.

Aplicația facilitează și verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe produsele electrocasnice și dispozitivele electrice. Astfel, prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs, pentru a observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă informațiile diferă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut