Care este casa ideală pentru români

Conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research, 81% dintre români evaluează în prezent o locuinţă prin nivelul costurilor de întreţinere, astfel că peste jumătate dintre ei (54%) consideră că o casă ideală este, în primul rând, eficien energetic.


Pentru 54% dintre români eficienţa energetică reprezintă un atribut principal al casei ideale, iar opt din zece persoane (83%) sunt de părere că materialele de zidărie alese în construcţia locuinţei favorizează menţinerea căldurii în locuinţă.

De remarcat că doar aproape o treime (31%) dintre respondenţi se declară mulţumiţi de valoarea medie a facturii lunare pentru încălzire în iarna trecută, iar 69% dintre români sunt îngrijoraţi de preţul energiei electrice alții 64% fiind alarmați de costurile cu gazul natural, cheltuieli pentru care se observă creşteri semnificative faţă de evaluarea realizată anul trecut.
Studiul relevă că aceste cheltuieli au ajuns să fie un punct important în evaluarea unei locuinţe, astfel că, după preţ (86%) şi calitatea materialelor de zidărie folosite (81%), costurile de întreţinere (81%) sunt al treilea punct ca importanţă atunci când consumatorii apreciază valoarea unei locuinţe.
Pentru iarna care urmează, creşterea eficienţei energetice a locuinţelor este prioritate pentru românii care vor facturi mai mici la înttreținere, iar 75% dintre respondenţi mizează pe materiale de zidărie inovatoare, al căror scop este să îi ajute în creşterea confortului şi reducerea costurilor în cadrul locuinţei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut