Care ar trebui să fie prioritatea PNL

Deputatul liberal Alin Ignat este de părere că principala prioritate a PNL ar trebui să fie funcţionarea mediului de afaceri.

„Cred că este foarte important pentru PNL astăzi să ştie care îi sunt priorităţile şi din punctul meu de vedere prioritatea numărul 1 ca să putem să le rezolvăm pe toate celelalte este funcţionarea motorului economiei, care este mediul de afaceri, sunt antreprenorii şi sunt angajaţii pe care aceştia îi au în mediul privat. De aici pleacă totul. Dacă ei sunt bine, sistemul bugetar e bine şi aşa mai departe. Cred că e foarte greu în această perioadă cu Guvern de coaliţie cu PSD să păstrăm echilibrul între măsurile sociale sau socialiste şi cele liberale. Cred că misiunea colegilor noştri din Guvern, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă, nu este una uşoară, trebuie dusă la capăt cu capul sus şi să facem tot ce se poate pentru a asigura acest echilibru”, a spus Alin Ignat, la o dezbatere.

El a atras atenţia că prosperitatea mediului privat asigură venituri la bugetul de stat. „Ne dorim în primul rând să avem un sistem de pensii sustenabil peste ani. Ca să avem un sistem de pensii sustenabil trebuie să ne referim la unele provocări, perspective şi priorităţi. (…) Cele mai mari provocări sunt în legătură cu mediul privat. Dacă mediul privat prosperă, vor exista la bugetul de stat venituri din taxe şi impozite (…), de aici vine sustenabilitatea sistemului de pensii şi a celorlalte sisteme de asistenţă socială şi aşa mai departe”, a spus Alin Ignat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut