Carbochim a început producția într-o nouă secție

După ce, în noiembrie anul trecut, Carbochim și-a mutat birourile administrative de pe fosta platformă industrială într-o locație din b-dul. Muncii, fabrica clujeană a finalizat recent relocarea secției de abrazivi pe suport într-o nouă locație situată în zona industrială a orașului, pe strada Orăștiei.

Noua secție Carbochim din str. Orăștiei

Secția produce discuri lamelare cu diferite materiale, discuri lamelare frontale, rulouri de șmirghel, benzi spintecate, bureți abrazivi, discuri velcro și altele. „Secția abrazivi pe suport reprezintă aproximativ 35% din activitatea fabricii, cu o producție estimată la 12.000.000 lei anual. Odată cu relocarea, preconizăm o evoluție pozitivă a rezultatelor financiare ale secției cu circa 30%, pe fondul reducerii costurilor și eficientizării proceselor de producție. 42 de angajați din cei 160 ai Carbochim lucrează în secția abrazivi pe suport, cărora, acum, le oferim un mediu de lucru mult mai bun și eficient.”, afirmă Viorel Popoviciu, director general Carbochim.

Pe lângă această secție, în unitate mai sunt active secția corpuri abrazive cu liant ceramic și secția corpuri abrazive cu liant organic și discuri de debitat, a căror relocare se va realiza în perioada următoare, în funcție de livrarea unor echipamente noi, tot în spațiul din b-dul. Muncii. De remarcat că fabrica clujeană a achiziționat trei instalații de dozare automată a granulelor abrazive, o presă de 300 tone pentru corpurile abrazive și șase etuve de policondensare (cuptoare electrice pentru uscarea și arderea corpurilor abrazive), ca parte a planului de modernizare și retehnologizare a fabricii, cu o valoare a investiție de aproximativ 5 milioane de euro. Noile echipamente sunt automatizate și permit economisirea energiei electrice cu 30%.

Reamintim că firma Carbochim a fost achiziționată de Grupul Iulius, care va face pe fosta platformă industrială a fabricii, în parteneriat cu Atterbury Europe, o investiție de peste jumătate de miliard de euro, acolo urmând să fie înființată o zonă urbană, care va include magazine, locuințe, parcări, un centru cultural, parcuri, un nou pod peste Someș și o pasarelă pietonală.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut