Caravana ”Românii merită în Schengen!” a ajuns în Cluj-Napoca

PES Activists România derulează în această perioadă o campanie prin care militează pentru un vot favorabil în ceea ce privește aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

Campania a ajuns, luni, la Cluj-Napoca, unde membrii PES activists Cluj alături de mai mulți social democrați clujeni i-au informat pe clujeni despre beneficiile aderării României la spațiul Schengen și le-a recomandat, prin intermediul cărților poștale puse la dispoziție, să trimită mesajele lor de susținere pentru acest deziderat.

La acțiune a luat parte care, de asemenea, liderul PSD Cluj Alexandru Cordoș și coordonatorul PES Activists Cluj, Ovidiu Lung, care și-au exprimat susținerea în ceea ce privește integrarea României în spațiul Schengen.

Toate cărțile poștale cu mesajele clujenilor vor fi depuse la sediul Consiliului Uniunii Europene din Bruxelles.

Campania #RomâniiMerităÎnSchengen își propune trimiterea către Consiliul Uniunii Europene din Bruxelles a peste 50.000 de mesaje a românilor din toată țara pentru a susține aderarea României la spațiul Schengen, astfel încât românii să se bucure de dreptul la liberă circulație și de beneficii economice însemnate.

”Cărțile poștale provenite de pe întreg teritoriul țării urmează să fie centralizate și duse la Bruxelles, unde vor fi prezentate instituțiilor europene. Mesajul românilor trebuie să fie cunoscut tutor decidenților europeni, România îndeplinește toate criteriile de aderare stabilite în tratatul de la Maastricht și este îndreptățită să fie acceptată în spațiul Schengen. De asemenea, modul în care țara noastră a gestionat frontierele Uniunii Europene în contextul crizei militare din Ucraina, dovedește capacitatea României de a face față provocărilor pe care la reprezintă protejarea granițelor UE. ” a declarat Ovidiu Lungu, coordonator județean PES Activists Cluj.

PSD susține că România respectă de foarte mulți ani criteriile privind aderarea la Spațiul Schengen, iar evaluările succesive arată că țara noastră asigură protecția frontierelor externe, la cele mai înalte standarde.

”Importanța României și valoarea românilor sunt elemente ce trebuie scoase din nou în evidență pe plan internațional. România este în proces de aderare la spațiul Spațiul Schengen, o ocazie ce o așteptăm de foarte mulți ani, iar acum, în sfârșit, putem să vedem cum ia formă. România merită o șansă pentru o dezvoltare economică, siguranță stabilă, securitate permanentă și, nu în ultimul rând, apartenența neîngrădită la o comunitate europeană care ne împărtășește valorile, credințele și idealurile. Țara noastră reprezintă un punct strategic, nu doar pentru economia națională, dar și pentru cea a Uniunii Europene datorită deschiderii către Marea Neagră și spre Orient. Suntem cu un pas mai aproape de o dezvoltare durabilă și de un viitor sigur și prosper pentru copiii noștri. România merită în Schengen!”, spune Ovidiu Săcară, președinte PSD Cluj Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut