Caravana REPER, la Cluj-Napoca

Partidul REPER ajunge sâmbătă la Cluj-Napoca, punctul terminus al unei călătorii în peste 25 de comune și orașe ale României, sub emblema Caravana REPER, un periplu de opt zile la care participă membri și simpatizanți ai partidului, europarlamentarii Ramona Strugariu (copreședintă REPER), Dragoș Pîslaru (copreședinte REPER), Dragoș Tudorache și Alin Mituța, și parlamentarii Oan Cambera, Simina Tulbure, Cristina Rizea, Andrei Lupu, Cristian Ichim, Lorant Sas, Alin Prunean, Cosmin Poteraș, Daniel Toda, și Dragoș Popescu.

Caravana a început la sfârșitul lunii octombrie, la București, cu lansarea Manifestului politic al Partidului REPER. A fost lansat cu aceeași ocazie și Ghidul pentru Accesarea Fondurilor Europene pentru 2021-2027. Cluj-Napoca, inclusiv Pata Rât, este punctul final al Caravanei REPER, ce are ca scop cunoașterea și dezbaterea problemelor în mod direct cu cetățenii, discuții cu antreprenorii locali, organizarea de dezbateri pe teme precum educația, sănătatea efectele crizei energetice, sprijinul acordat fermierilor, situația turismului local, probleme legate de mediu, industria IT la nivel local, dar și explicarea legislației europene și a modului în care banii europeni pot ajunge la antreprenori și la comunități.

La Cluj-Napoca, echipa REPER deschide activitățile cu o dezbatere despre sănătate și mai ales despre cum poate Uniunea Europeană să ajute sistemul de sănătate muribund din România, o dezbatere găzduită de Ioana Mihăilă, endocrinolog și fost ministru al Sănătății, și europarlamentarul Alin Mituța (sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 10, la Cluj HUB).

La Pata Rât va merge europarlamentarul Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER, președinte al Comisiei pentru Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, inițiator și președinte al Grupului de Lucru din Parlamentul European pentru monitorizarea implementării Garanției pentru Copii.(sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 11) Înapoi la Cluj-Napoca, în cadrul altei întâlniri, simpatizanții REPER pot discuta direct cu fondatorii partidului despre modul în care acesta s-a organizat la nivel intern și pașii următori pe care îi are de făcut pentru a se transforma într-un partid puternic, orientat către cetățeni, mediul antreprenorial și societatea civilă. (sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 14, Hotel Beyfin). Acțiunea va fi urmată de o sesiune de dialog cu cetățenii în zonele Bulevardul Eroilor și Piața Unirii.

O altă discuție, moderată de Ramona Strugariu, europarlamentar și copreședintă REPER se concentrează pe soluțiile care pot și trebuie să fie găsite la deficitul de etică și integritate care afectează atât de grav sistemul educațional românesc.

Scopul este de a propune direcții de reconstrucție a temeiurilor unei școli drepte, în care elevii și studenții să învețe să devină nu doar oameni educați în meseriile lor, ci și cetățeni integri și responsabili.(sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 17, Hotel Beyfin)

Cea de-a treia dezbatere de la Cluj-Napoca, moderată de Dragoș Pîslaru, europarlamentar și copreședinte REPER, tratează problema dureroasă a echității și egalității de șanse din învățământul românesc. Alături de personalități din societatea civilă și din mediul educațional, se vor lansa câteva direcții concrete de acțiune care să conducă la reducerea gravelor inegalități care afectează copiii, profesorii și părinții din diferitele medii sociale românești și la reducerea abandonului școlar, astfel încât toți copiii să beneficieze de șanse egale pentru formarea și dezvoltarea lor. (duminică, 6 noiembrie 2022, ora 10, Hotel Beyfin)

Toate evenimentele sunt deschise publicului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut