Caravană dedicată pacienților cu cancer

Prima asociație din România dedicată stilului de viață post-diagnostic al pacienților cu cancer – Asociația Imunis -, a pregătit, pentru pacienții oncologici clujeni, două zile (20 și 21 august) cu activități menite să le vină în ajutor în procesul de recuperare.

În prima zi, 20 august, de la ora 17:00, la Trovantland, va avea loc un workshop de nutriție susținut de Patricia Rusu (nutriționista Asociației Imunis, coach în nutriție & wellness, specializată în nutriție regenerativă) și Cosmina Grigore (președintele asociației, supraviețuitoare a cancerului de sân de 8 ani, pacient coach, specializată în stil de viață post-diagnostic și creatoarea programelor Imunis pentru pacienți și pentru prevenție).

În structura workshop-ului: scurte lecții de gătit, rețete în funcție de etapele de tratament; tips & tricks despre combinarea alimentelor; cum echipăm bucătăria post-diagnostic; care sunt sursele sănătoase pentru procurarea alimentelor; care sunt „supraalimentele cheie” în alimentația post-diagnostic; care sunt elementele care compun stilul de viață post-diagnostic; sesiune Q & A dedicată pacienților.

Invitate speciale: medic și fost pacient, care va discuta despre reconstrucția mamară, respectiv avocat, care va aborda subiectul dedicat drepturilor pacienților.

Asociația Imunis asigură 25 de locuri gratuite pentru pacienții oncologici. Înscrierile se realizează prin e-mail pentrupacienti@asociatiaimunis.ro.

În cea de-a doua zi a caravanei Imunis, 21 august, de la ora 9:00, pe lacul Tarnița vor avea loc antrenamente și demonstrații de dragon boat, caiac și SUP (stand up paddle) ale echipelor Imunis Dragons și Onco Paddle, coordonate de Marian Baban, vice-campion internațional caiac-canoe.

Imunis Dragons este prima echipă din România formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân. Echipa a fost lansată în 2020 și este acreditată la nivel internațional de International Breast Cancer Paddlers Commission.

Onco Paddle este un program de antrenamente pe apă special conceput pentru pacienții din România cu toate tipurile de cancer, care doresc să folosească sportul ca parte din traseul lor post – diagnostic. Programul Onco Paddle cuprinde antrenamente de dragon boat, caiac, canoe sau SUP (stand up paddle).

Potrivit organizatorilor, scopul întâlnirii este de a crea și în județul Cluj o comunitate de paciente care se antrenează și care se pot alătura Imunis Dragons.

Accesul este gratuit, în limita a 50 de locuri pentru pacienți și aparținători. Înscrierile se realizează prin e-mai pentrupacienti@asociatiaimunis.ro.

Partenerii Caravanei Imunis sunt: Fundația Superbet, Roche, Bio Market, Saladmaster, Bolloga, Yachting Club Tarnița, Ferma Steluța, PatriciaRusu.ro, Editura Niculescu, Thai, Altrient Romania, Club Sportiv Nauticii Titan, Galeriu & Partners PR, Panda Squad.

***

Asociația Imunis a fost înființată în 2016, având ca scop continuarea proiectului inovator început de Cosmina Grigore în 2015 – Caravana Noul Pacient. În cadrul galei organizate în 2015 de Revista Avantaje, Cosmina Grigore a primit premiul Femeia Anului pentru această inițiativă, ceea ce a responsabilizat-o să continue crearea de programe dedicate schimbării mentalității în ceea ce privește viața post-diagnostic a pacienților cu cancer din România.

Motto-ul Imunis, „Rescrie povestea”, este un îndemn adresat pacienților care vor să îndrăznească să își transforme viața în ciuda unui diagnostic atât de puternic și a fost special ales pentru a-i încuraja să lupte.

În 2020, Imunis a semnat un acord strategic cu Autoritatea Națională pentru Egalitatea de Șanse, pentru a sprijini pacienții, și tot în 2020 Imunis a creat prima echipă de Dragon boat din România formată exclusiv din  supraviețuitoare ale cancerului de sân – Imunis Dragons, punând astfel Romania pe harta internațională a acestei mișcări.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut