Caravana Akademia Kinderland, la Cluj-Napoca

Caravana care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă a ajuns pentru prima dată în Ardeal în această vară, în cadrul programului „Akademia Kinderland”, desfășurat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B, pentru al treilea an la rând.

Prima oprire a școlii pe roți care învață copiii cum să se hrănească sănătos este la Cluj-Napoca la Cluj Arena, în zona tribunei a 2-a. Caravana a ajuns aici în 6 iulie și va poposi până în 15 iulie. Accesul este gratuit și se face în intervalul orar 16:00 – 20:00, în grupuri de maximum 5 persoane – în baza programărilor prealabile la numărul 0775.205.078 – și cu respectarea tuturor rigorilor de protecție obligatorii în această perioadă.

La activitățile Akademiei Kinderland pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, cu obligativitatea purtării măștii de protecție. La fața locului, organizatorii au luat toate măsurile de siguranță pentru respectarea distanțării sociale, cu circuit separat de intrare/ ieșire, termoscanare, dezinfectant, mănuși și măști de protecție.

Școala-muzeu în aer liber: educație interactivă pentru nutriție corectă

Butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente – toate acestea sunt disponibile la caravană, unde cei mici vor învăța prin metode nonformale și interactive despre alimentația corectă.

Copiii vor fi îndrumați de personal prin stațiile decorate atractiv, unde vor afla cum arată farfuria ideală, cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, ce înseamnă gustare sănătoasă și cum să evite risipa alimentară.

Importanța nutriției corecte încă de la vârste mici

Programul „Akademia Kinderland” sprijină părinții în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate și dezvoltarea armonioasă.

Potrivit specialiștilor, una dintre consecințele izolării sociale din timpul pandemiei a fost creșterea obezității infantile, în contextul în care copiii nu au mai avut activitate fizică și a existat tentația de a consuma mai des hrană nesănătoasă, precum fast-food, dulciuri, sucuri etc.

Cel mai recent studiu european  cu privire la obezitatea infantilă arată că în România, 7% dintre copii nu iau niciodată micul dejun, iar unul din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate şi unul din 10 suferă de obezitate.

Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sănătoase include, pe lângă nutriție corectă, și evitarea risipei alimentare. Același studiu arată că în România risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi, iar 49% din aceasta se produce în gospodării.

Articole din aceeasi categorie