„Capul de rățoi” închide stagiunea la Teatrul Național din Cluj!

„Capul de rățoi” de George Ciprian, o nouă comedie montată de Alexandru Dabija, va avea premiera la Teatrul Național din Cluj-Napoca sâmbătă, 15 iulie, ora 19:00, în Sala Mare. Patru prieteni plictisiți de rutina zilnică ne invită să luăm parte la jocul lor, care sfidează convențiile sociale, cu ajutorul umorului năvalnic.

Cu o distribuție impresionantă, piesa aduce în prim-plan esența comică burlescă a literaturii dramatice românești, amplificată de elemente suprarealiste. Prin farsele aparent copilărești, eroii subminează ipocrizia și mecanismele unei vieți cotidiene, provocând societatea să se deconspire prin râs.

Ciriviș (Ionuț Caras), Macferlan (Matei Rotaru), Pentagoana (Ramona Dumitrean) și Bălălău (Radu Lărgeanu) tulbură angrenajul urban care funcționează monoton în virtutea unor uzanțe degradate și degradante, pretinzând ca noua lume să se întemeieze pe spiritul viu al revoltei și pe forța invincibilă a umorului. Decorurile Andradei Chiriac, muzica  Adei Milea și mișcările scenice  coregrafiate de Andrea Gavriliu completează atmosfera ironică, în care banalitățile și superficialitatea sunt aduse în lumină.

Piesa lui George Ciprian a stârnit un mare entuziasm la momentul primei sale montări în 1940 și rămâne relevantă și astăzi, oferind o perspectivă asupra absurdităților periculoase ale depersonalizării în societate.

Această premieră va încheia stagiunea 2022-2023 a Teatrului Național Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut