Captură de zile mari într-un dosar cu substanțe dopante

Tribunalul Cluj a dispus vineri arestarea a 12 persoane cercetate în dosarul penal de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe dopante cu grad de mare risc.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a 12 inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu substanţe dopante cu grad de mare risc, operaţiuni ilegale cu precursori de droguri, trafic internaţional cu substanţe dopante cu grad de mare risc, spălare de bani şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj.

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate peste 4 tone de substanţe, cutii (de ordinul miilor) ce conţin substanţe lichide, fiole cu substanţă lichidă, blistere din material plastic folosite la ambalarea şi depozitarea fiolelor, aproximativ 60 kilograme de substanţă albă solidă, aparat de vidat, laminator, maşini de etichetat, role conţinând etichete, cântare, pungi cu substanţă pulverulentă de diferite culori, comprimate, seringi, recipiente din sticlă ce conţin steroizi lichizi, recipiente din sticlă şi plastic ce conţin substanţe lichide, cutii de carton ce conţin recipiente din sticlă şi plastic, ustensile şi obiecte de uz farmaceutic şi casnic, aparate de filtrat sau umplut recipiente, saci cu substanţe pulverulente, bidoane cu substanţe lichide.

Totodată, au fost ridicate sumele de 1.797.547 lei, 33.285 euro, 1.200 dolari, 1.500 CHF şi 430 GBP, înscrisuri, ceasuri de lux, 7 autoturisme a căror valoare depăşeşte 600.000 euro (din care 5 au fost deja predate către ANABI), precum şi alte mijloace de probă.

În cursul zilei de vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 12 persoane reținute.
De asemenea, procurorii DIICOT au formulat propunere de arestare în lipsă a unui inculpat care se sustrage urmăririi penale.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut