Căpitanul CFR-ului: ”Am avut mentalitate de echipă mică. Ne merităm soarta”

CFR Cluj a pierdut derby-ul de la Craiova, luând gol la ultima fază a meciului, la fel cum s-a întâmplat și meciul anterior desfășurat în Bănie în luna februarie. Și atunci, și acum, campioana României s-a retras inexplicabil în apărare încercând să păstreze rezultatul de pe tabelă. Se spune că ulciorul nu merge de două ori la apă, dar iată acest lucru s-a întâmplat, iar acum CFR Cluj a pierdut trei puncte extrem de importante în lupta pentru cucerirea unui nou titlu de campioană.

La finalul meciului, Mario Camora, căpitanul echipei din Gruia, era vizibil afectat de înfrângerea suferită în al șaselea minut al prelungirilor, și a afirmat că, prin atitudinea dovedită pe finalul partidei, echipa sa a dat dovadă de ”o mentalitate de echipă mică”.

„Nici nu știu ce să zic. Ne-am băgat în poartă, a fost mentalitate de echipă mică în final. Trebuia să fim mai inteligenți, să mai ținem de minge, dar nu s-a putut și asta e. A fost vina noastră.

Suntem toți responsabili, toată echipa, pentru această înfrângere. Nu e vina lui Yuri. Când câștigăm, o facem toți, acum a pierdut toată echipa. Trebuie să avem altă atitudine până la fluierul final. Ne-am retras, nu am o explicație. A lipsit Dan Petrescu, dar e vina noastră. Noi am fost pe teren, noi suntem responsabili, nu e vina altora, ci a noastră

Aici am pierdut puncte la ultima fază de două ori. E bine că depindem de noi, dar nu așa trebuie, cu atitudinea asta! Trebuie să fim mai inteligenți, să ținem de minge și de rezultat, un punct ar fi fost foarte bun, dar nu avem explicații. Trebuie să pregătim bine următorul meci.

Trebuie să avem altă ambiție, altă mentalitate, să fim concentrați până în ultima secundă. În multe meciuri primim goluri în ultimele secunde, nu mai putem arăta așa, pentru că vom pierde din nou.

De pe teren mi s-a părut că ne-am retras și nu înțeleg de ce facem asta tot timpul, de unde mentalitatea asta. Normal că dacă stai în spate, adversarul vine peste tine. Ne merităm soarta”, a declarat Mario Camora.

La rândul său, Mihai Bordeianu, autorul primului gol al feroviarilor, spune că în urma acestei înfrângeri, CFR e practic obligată să câștige disputa de duminica viitoare din Gruia, contra celor de la FCSB.

„Un final nefericit pentru noi, e păcat. Am avut avantaj, dar s-a întâmplat să luăm gol. Jucăm cu FCSB) și trebuie să demonstrăm că suntem campioni și merităm să luăm al cincilea titlu.

Toată lumea spune că CFR joacă urât, că CFR nu merită să câștige. Toți sunt fericiți că CFR a pierdut și au reintrat în joc. Când CFR nu ia gol, e un joc urât, când ia gol, «ce se întâmplă?».

Nu trebuie să folosim scuza că nu a fost Petrescu pe bancă. Suntem jucători cu experiență și nu trebuie să ne găsim alibiuri. E un joc, am pierdut. Săptămâna viitoare trebuie să luăm cele 3 puncte, cu FCSB”, a spus Bordeianu la finalul meciului de la Craiova..

Alin Minteuan, cel care i-a ținut loc pe bancă lui Dan Petrescu, suspendat din cauza cartonașelor galbene primite, era și el extrem de supărat pe golul încasat pe final de meci.

„Nu știu care este explicația, dar lucrul acesta s-a repetat și meciul trecut. Atunci am fost egalați, acum am pierdut. Normal că este supărare mare când pierzi. Trebuie să strângem rândurile și să încercăm să îndreptăm lucrurile.

E ușor să găsești vinovați la final. Am jucat cu o echipă bună, care în ultima perioadă practică un joc foarte bun. Clar ne așteptam la un meci extrem de dificil, am încercat să îi blocăm, fiindcă știam că joacă foarte bine între linii. Din păcate, acea fază nefericită pe final ne-a făcut să pierdem partida.

Câteodată, și dacă joci cu 10 fundași nu-ți asiguri cele trei puncte. Se întâmplă. Problema este că acest lucru s-a mai întâmplat și toată lumea este un pic dezamăgită. Suntem încă pe primul loc și mergem înainte.

Presiune pe CFR Cluj a fost în permanență. Obținând patru titluri, fiind acum pe primul loc, nimănui nu-i place. Nici mie nu mi-ar conveni. Și atunci, normal că există anumită presiune pe CFR Cluj. Sunt jucători de valoare și, cu siguranță, vom îndrepta lucrurile”, a spus Alin Minteuan.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut