Capacittatea de răspuns a spitalelor în cazul creșterii cazurilor de COVID-19, analizată de ministrul Sănătății cu directorii DSP-urilor

În cadrul unei videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene și cu managerii unităților sanitare implicate în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-CoV-2, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a solicitat verificarea la nivelul unităților sanitare a existenței unui stoc adecvat de materiale și echipamente de protecție, precum și a faptului că aparatele de ventilație și sistemele de alimentare cu oxigen funcționează în parametri optimi și că nu vor exista dificultăți în aprovizionarea cu oxigen.

Având în vedere că tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul Sănătății a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel județean care pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie.

Totodată – informează Ministerul Sănătății -, a fost solicitată realizarea unei evidențe a medicilor din specialitatea ATI, precum și a medicilor rezidenți (anii IV și V) care pot fi detașați către alte unități sanitare, în situația în care contextul epidemiologic va impune această măsură.

Videoconferința, la care au participat și de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat și și dr. Călin Alexandru, din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost organizată în vederea pregătirii spitalelor pentru creșterea incidenței cazurilor de pacienți COVID-19.

Conform unui comunicat al MS, remis presei, temele abordate au vizat măsuri organizatorice cu scopul eficientizării capacității de răspuns a spitalelor față de creșterea incidenței cazurilor de pacienți cu COVID-19 spitalizați și pregătirea din timp a avizelor sanitare pentru aprobarea unui număr mai mare de paturi destinate pacienților COVID-19, corespunzător contextului epidemiologic.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut