Cantina socială din Gherla va fi modernizată

La începutul anilor 90 în orașul Gherla au sosit mulți voluntari, cu ajutoare din străinătate. Printre ei s-au aflat și voluntarii Crucii Roșii Germane (Deutsches Rotes Kreuze), care au amenajat o cantină socială pe strada Armenească, un sprijin material deosebit de valoros, fiindcă în localitate până atunci nu a existat așa ceva.

Au trecut de atunci peste 25 de ani, dar în afară de micile reparații nimic nu s-a făcut la clădirea respectivă, cândva spațiu de locuit Iată că după atâția ani, acolo vor fi făcute investiții importante.

Zilele trecute a fost semnat contractul aferent proiectului „Modernizarea cantinei sociale a Municipiului Gherla”. Beneficiarul este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Gherla, potrivit unui anunț al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Valoarea totală a proiectului este de 1.119.080,50 lei, din care sprijinul financiar nerambursabil din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 451.391,69 lei.

Iată că beneficiarii cantinei sociale din municipiul Gherla vor dispune de condiții mult mai bune, fiind modernizate bucătăria și toate spațiile aferente, așa cum sunt ele și în țările occidentale pe care edilii gherleni au avut ocazia să vadă în timpul deplasărilor în orașele înfrățite din Germania, Elveția sau Franța.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut