Canicula a dublat vânzările aparatelor de aer condiționat

Deși prețul mediu al unui aparat de aer condiționat este cu circa 15% mai mare anul acesta față de anul trecut, în primele 7 luni ale anului în curs, vânzările de aparate de aer condiționat s-au dublat, față de aceeași perioadă dion 2021, însă peste jumătate dintre românii care locuiesc în mediul urban nu dispun încă de un aparat de aer condiționat la domiciliu.

Conform unui sondaj realizat pentru evoMAG, preferințele consumatorilor români se orientează spre brandurile / echipamentele din categoria B, pentru care sunt dispuși să plătească, în medie, 1.650 de lei.

Românii cumpără cu precădere aparate eficiente energetic, din clasa A+ și A++, cu o capacitate mare, și cu funcții de încălzire, ventilare și dezumidificare. De asemenea, se urmărește ca aparatul să dispună de tehnologia Inverter, care permite controlul energiei consumate prin temporizarea și controlarea funcționării compresorului, deoarece temperaturile dorite sunt atinse mai rapid, timpul de pornire este redus cu o treime, consumul este mai mic cu până la 30% și sunt eliminate fluctuațiile de temperatură. Nu în u8ltimul rânmd, sunt preferate aparata care să poată fi conectate la Internet prin Wi-Fi și să fie ușor de întreținut. Pentru instalarea acestor echipamente, este agreată achiziția de pachete de servicii care includ montaj autorizat, precum și kit-ul de instalare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut