Campionatul Reciclării: Premii de peste 250.000 lei pentru școlile câștigătoare

Școlile din România sunt invitate să devină „campioni ai reciclării” și să câștige premii în valoare totală de peste 250.000 lei, în cadrul celui mai nou proiect național de educație ecologică și colectare separată a deșeurilor, „Campionatul Reciclării”, dezvoltat de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și RetuRO.

Proiectul, care se adresează unităților de învățământ primar, gimnazial și liceal, publice, din mediul urban, din localitățile în care există magazine Kaufland, se va desfășura în perioada martie-iunie. Școlile sunt invitate să se înscrie pe platforma www.campionatul-reciclarii.ro, unde pot găsi și regulamentul competiției.

„În baza punctelor primite pentru implicarea în activitățile proiectului, școlile vor putea câștiga premii în valoare totală de peste 250.000 lei, după cum urmează: premiul I – 100.000 lei, premiul II – 50.000 lei, premiul III – 25.000 lei, 7 premii regionale în valoare de 12.500 lei. Premiile vor consta în investiții în infrastructura educațională a unităților de învățământ, în funcție de nevoile acestora și contravaloarea sumei câștigate” – precizează organizatorii.

Potrivit acestora, pe lângă activitatea de colectare separată a deșeurilor, proiectul integrează două activități cheie de educație ecologică. Într-o primă etapă, cadrele didactice vor putea participa la sesiuni de formare, în cadrul cărora vor dobândi noțiunile de bază de educație ecologică și vor învăța cum să susțină ore de educație pentru mediu. Cea de-a doua etapă constă în facilitarea, de către cadrele didactice, a cursurilor propriu-zise de educație ecologică pentru elevi.

Campionatul Reciclării este prima campanie națională de educație pentru mediu concepută pentru a promova Sistemul de Garanție-Returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile. Proiectul are la baza infrastructura aparatelor de colectare automatizate de tip RWM puse la dispoziție de Kaufland România – singura rețea națională de retail din România dotată integral cu automate de colectare a deșeurilor de ambalaje.

Inițiativa vine în întâmpinarea programului național Săptămâna Verde și subscrie obiectivelor Strategiei Naționale de Educație privind Mediul și Schimbările Climatice pentru 2023-2030, adoptată la începutul acestui an de Guvernul României.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut