Campionatul European de volei – România, obligată la două victorii!

Pentru a mai spera la locul 4 pentru optimi de finală, România trebuie să câștige ultimele două întâlniri, adversare fiind Finlanda (marți, 24 august, 20. 30), respectiv Ucraina (miercuri, 25 august, 20. 30). Sunt întâlniri din categoria care pe care, cu o Ucraină în creștere de la un meci la altul, cu o Finlandă care, cu toate cele trei înfrângeri, are totuși 1 punct care poate cântări greu la final.

Naționala antrenată de Luciano Pedulla, România, a avut, tot la capătul a 3 înfrângeri, două momente de vis, primul set câștigat în fața Turciei, al doilea fiind cel din partida cu Țările de Jos, câștigat după 34 de minute de joc încins la 25. Finalul setului II a fost electrizant la propriu, România a avut 22:20, 23:21, 24:22, s-a ajuns la 24:24, punctele victoriei de set aducându-le Ungureanu și Căruțașu, de departe cele mai bune. Păcat doar că fetele noastre nu au mai repetat aceeași evoluție și în seturile care au urmat. Dar este setul care, cum am scris și în cronica online, dovedește că naționala României este capabilă de evoluții calificante.

Luni seara-partidele se termină după închiderea ediției noastre/le voi transmite online-Ucraina-Suedia și Turcia-Finlanda aduc clarificări în clasamentul grupei D. Nu cred că Turcia se va împiedica de Finlanda. Problematic este rezultatul primei partide, pentru nu mai puțin de trei echipe. Dacă Suedia învinge, își consolidează unul din primele 4 locuri. Dacă Ucraina reușește victoria, fie ea și numai cu 2 puncte, tot e sub semhul întrebării.

Cert este ca România, repet, să-și adjudece ultimele două întâlniri cu 3:0 sau 3:1, rezultate care aduc 3 puncte în clasament. Astfel, cu 6 puncte am mai putea discuta despre locul 4.

Deocamdată, nu vreau să fiu rău înțeles, România stă în Ungureanu, în Căruțașu, la rampă ieșind Miclăuș, Buterez, Ionescu, Ariton, Ciucu/libero, sclipiri de moment, binevenite, doar că nu există o constanță în jocul lor. Pe de altă parte, jucăm previzibil, tactică ușor și rapid dejucată de adversare. Dublajul este tardiv în multe momente, atacurile din linia II-a sunt puține, blocajul când funcționează/când nu, preferăm mingi aruncate peste blocaje/ușor de recepționat, construcția jocului în ansamblu este în, repet, previzibilă, nimic care să surprindă adversarele. Cu toate accestea, am avut parte de două momente de vis, mai sus amintite. Le dorim repetate și în ultimele două partide, decisive.

Cât privește publicul, pot spune doar atât, este la înălțime. Încurajează echipa, aplaudă, implicarea este totală. Un asemenea public merită două victorii!

Demostene Șofron / Foto: Nelu Dragomir

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut