Campanii promoționale false în numele companiilor Rompetrol, Profi România și Poşta Română

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează că infractorii din mediul online au lansat deja propriile „campanii promoţionale” de Black Friday, folosindu-se de imaginea unor branduri cu renume în România, ca Rompetrol, Profi România sau Poşta Română.

„Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu sau un voucher de cumpărături, utilizatori din România primesc (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu linkuri către site-uri compromise unde se prezintă oferte promoţionale false. (…) atacatorii pun în funcţiune noi site-uri care găzduiesc astfel de iniţiative frauduloase aproape zilnic. „, semnalează specialiștii Directotratului.
Ei recomandă să se evite accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute, să nu se furnizeze date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de linkuri, să se verifice existenţa promoţiei pe canalele oficiale ale brandului şi să se raporteze orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts[@]dnsc[.]ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut