Campanie umanitară la Gherla

Am intrat în luna decembrie, când cu toții oferim cadouri. De acest gest umanitar au nevoie mai ales familiile nevoiașe. O campanie prin care se urmărește adunarea de fonduri și alimente pentru bunicii nevoiași și pentru familiile cu copii, care se confruntă cu dificultăți financiare, are loc în municipiul Gherla.

Campania „Fii ZÂMBET pentru cei fără Sărbătoare, DĂRUIEȘTE!” este derulată de Asociația „Oastea Domnului” din Gherla, cu sprijinul Primăriei Municipiului Gherla și GAL Plaiuri Someșene. „Vrem să știi că ei există în comunitatea noastră și au nevoie ca noi să le arătăm purtarea de grijă”, spun organizatorii.

Cei interesați deja au dus astfel de cadouri la căsuța numărul 3 din centrul orașului, unde au putut vedea și achiziționa ornamente de Crăciun și obiecte tricotate, toate pregătite cu drag de vârstnicii din proiectul asociației, dar și de tinerii voluntari. Se pot dona, de asemenea, alimente de bază – ulei, făină albă, mălai, zahăr, orez etc., pentru a umple cât mai multe „găleți albastre”. Acestea vor ajunge la familii sărace cu copii și la bunicii săraci din comunitatea noastră.

Gherlenii (și nu numai ei) sunt așteptați să se implice și în zilele următoare. Darurile pot fi duse și la sediul asociației din Gherla, de pe str. Fermei nr. 6. „Să ducem iz de Sărbătoare în casele bunicilor singuri”- îndeamnă organizatorii.

Asociația „Oastea Domnului” din Gherla ajută lunar 177 de vârstnici din municipiu și din satele din împrejurimi cu pachete alimentare, organizând evenimente de socializare, excursii și contribuind cu mici reparații, donații de lemne și multe altele.

În aceste zile, în municipiul Gherla și alte fundații și asociații organizează astfel de campanii umanitare în sprijinul oamenilor săraci.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut