Campanie națională de informare și conștientizare asupra importanței vaccinării

Sub sloganul „Știu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”, Ministerul Sănătății desfășoară, în următoarele trei luni, o campanie națională de informare și conștientizare asupra importanței vaccinării.

Campania, realizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde în Ministerul Sănătății ce optimizează procesele decizionale privind activitatea de vaccinare în România – ROVAC”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 – constă în promovarea a câte cinci spoturi audio și video, adaptate principalelor categorii de public: cel general, bebeluși, copii și adolescenți, vârsta a III-a, persoanele aflate în grupe de risc. Obiectivul anunțat al campaniei de vaccinare este „creșterea interesului publicului pentru această măsură esențială de sănătate publică”.

„Trebuie să recunoaștem că în perioada pandemiei COVID-19 a scăzut încrederea în vaccinare. Acum, prin această campanie de informare și conștientizare, dar și prin altele care vor urma, Ministerul Sănătății își exercită rolul său esențial, de a încuraja vaccinarea populației, considerând însă că aceasta nu este o acțiune obligatorie, ci puternic recomandată pentru cetățeni, iar decizia individuală trebuie luată în mod informat, pe baza datelor științifice. Acest lucru îl face actuala campanie, care-i îndeamnă pe cetățeni să se informeze asupra beneficiilor vaccinării pentru sănătatea lor și a celor dragi” – declară, într-un comunicat remis presei, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Același document amintește că obiectivul general al Ministerului Sănătății, cuprins și în cadrul Strategiei Naționale de Vaccinare 2023-2030 – document aflat în curs de aprobare -, îl reprezintă „asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure și eficace, care să contribuie la o stare de sănătate mai bună a populației, astfel încât oricine, oricând și la orice vârstă să beneficieze de vaccinuri în folosul propriei sănătăți și a stării sale de bine”.

Informații privind vaccinarea pot fi accesate pe site-ul www.provaccin.ro.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut