Campanie de prevenire a consumului de alcool în rândul conducătorilor auto: „0% alcool! 100% volan!”

Poliția Română, în parteneriat cu Asociația Berarii României și cu Petrom, anunță lansarea campaniei „0% ALCOOL! 100% VOLAN!”, având ca obiectiv conștientizarea șoferilor, a pasagerilor şi a celorlalți participanți la traficul rutier cu privire la consecințele negative ale conducerii unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

„De-a lungul anilor, problema accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool la volan a fost adresată prin mai multe inițiative de responsabilizare. Deși fiecare dintre noi știe că este periculos să conducă după ce a consumat alcool, totuși, sub imperiul momentului, pot fi luate decizii care să ne aducă în situații riscante. Mai ales în contextul în care ne aflăm acum, după multe luni de restricții cauzate de pandemia Covid19, când oamenii își dorească să recupereze timpul pierdut și să nu rateze experiențe alături de cei dragi vara aceasta, pot avea tendința să fie mai puțin atenți și să uite regula de aur: Fără alcool la volan! De aceea, prin campania lansată, Berarii României și partenerii lor accentuează mesajul de prudență și prevenție pentru conducătorii auto” – informează IGPR.

Campania, care a fost lansată vineri, 6 august, de Ziua Internațională a Berii, pe autostrada A2, unde polițiștii și reprezentanții Asociației Berarii României au transmis mesajul preventiv șoferilor și pasagerilor din autoturisme, se va derula pe parcursul lunii august și în social media, în benzinăriile Petrom, pe stațiile de radio și prin mai multe materiale informativ-preventive.

* * *

În prima jumătate a anului 2021, din cauza conducerii sub influența băuturilor alcoolice, s-au produs 87 de accidente rutiere grave, în urma cărora 24 de persoane au decedat, iar alte 71 au fost rănite grav. Prin comparație, în aceeași perioadă a anului 2020, au avut loc 135 de accidente rutiere grave, cu 26 de persoane decedate și 139 rănite grav, iar în 2019, 133 de accidente rutiere grave, în care 31 de persoane au murit și 132 de persoane au suferit răni grave.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut