Campanie de încurajare a vaccinării în județul Cluj

Consilierii județeni, reuniți în ședința de joi, au propus alocarea sumei de 20.000 lei în vederea desfășurării la nivelul județului a unei campanii de informare a populației privind beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS COV-2!

Fondurile sunt alocate din bugetul ATOP, proiectul urmând să fie aprobat în ședința din luna Septembrie. Campania de informare se va desfășura până la finalul anului, prin afișe și pliante, prin organizarea unor acțiuni integrate cu actori sociali din comunitățile rurale pentru informarea populației privind centrele de vaccinare și beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS COV-2 dar și prin organizarea unei caravane de vaccinare în mediul rural.

„Vaccinarea împotriva virusului SARS COV-2 este principalul instrument de prevenire primară a bolii și una dintre măsurile cele mai eficiente din punctul de vedere al costurilor în materie de sănătate publică. Imunizarea prin vaccinare este cea mai bună cale de apărare de care dispunem pentru a lupta împotriva bolilor grave care pot fi prevenite și împotriva bolilor contagioase, care uneori pot fi mortale. Le mulțumesc colegilor din ATOP pentru susținerea unanimă a acestui proiect extrem de important pentru creşterea gradului de sănătate publică în judeţul Cluj”, a transmis Maria Forna, președintele ATOP Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut