Campanie de ecologizare la Gherla

Ne găsim într-o perioadă când, odată cu renașterea naturii, facem și curățenie generală în jurul gospodăriilor proprii sau în împrejurimile localităților. Aceste priorități ale sezonului stau și în atenția edililor gherleni, care în ultima zi a lunii aprilie au organizat o campanie de ecologizare în jurul orașului.

Înzestrați cu unelte de muncă și saci, angajații Primăriei, ai SC ADP SA și ai SVSU au pornit la drum spre zonele verzi ale urbei. Au fost curățate de peturi, sticle goale, hârtie și resturi menajere aleile pădurii 1 Mai (Epreskert sau Brădet, cum este cunoscută de localnici), digul Someșului Mic și drumul ce duce spre Silivaș, sat aparținător municipiului Gherla. În urma activității de ecologizare zonele respective au rămas mai curate, mai bine întreținute. Zeci de saci au fost umpluți cu gunoaiele strânse de voluntari, în frunte cu primarul Ovidiu Drăgan, participant activ la această adevărată campanie ce va fi urmată și de alte acțiuni asemănătoare.

Anul trecut, la inițiativa Primăriei, cadrele didactice și elevii școlilor gherlene s-au implicat și ei în activitățile de ocrotire a mediului înconjurător. În perioada următoare ei vor onora și alte inițiative de acest fel, contribuind din plin la menținerea curățeniei pe domeniul public.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut