Campanie: ”Banca de Alimente”, pentru familii nevoiașe

O nouă ediție (a treia!) a proiectului „Banca de alimente”, de colectare de alimente pentru familiile nevoiașe din mediul rural, se desfășoară la Cluj-Napoca, în organizarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară și a filialei Cluj a Crucii Roșii.

Proiectul, în cadrul căruia doritorii vor putea dona alimente pentru familii nevoiașe din zone rurale, se va desfășura în perioada 9-13 decembrie, între orele 8:00 – 16:00, în clădirea din parcarea principală a USAMV (Calea Mănăștur nr. 3-5). Alimentele donate trebuie să se încadreze în categoria celor neperisabile: paste, mălai, făină de grâu sau secară, zahăr, arpacaș, gris, fasole uscată, mazăre uscată, linte, orez, biscuiți, napolitane, conserve de carne, pateu vegetal, pate de ficat, cutie mazăre, cutie fasole, cutie bulion, borcan zacuscă, borcan gem, borcan miere, cutie ciuperci, cutie compot, cutie pește, apă minerală/ sucuri îmbuteliate, dulciuri, ulei, oțet sau lapte la cutie.

Alimentele donate vor fi transportate de studenții voluntari, împreună cu reprezentanții Crucii Roșii, către familii din zone rurale defavorizate.

Crucea Roșie Română marchează, anul acesta, un deceniu de la începerea proiectului ”Banca de Alimente”, prin intermediul căruia au fost ajutate peste 200.000 de persoane. USAMV Cluj-Napoca este partenera proiectului pentru a treia oară. La primele două ediții s-au adunat, în total, peste 600 de kilograme de alimente pentru familiile nevoiașe din județul Cluj.

M. T.

Articole din aceeasi categorie