Campania „Clujul sănătos” a avut ecou printre locuitorii cartierului Gheorgheni

Inedita campanie “Clujul sănătos” a fost bine primită de locuitorii cartierului Gheorgheni, care au dorit să îşi facă un consult medical. 220 de persoane au participat la iniţiativa organizată zilele trecute de municipalitate şi Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca.

Campania a avut ca scop conștientizarea în rândul comunității a importanței consultului medical periodic, măsură care poate să ducă, pe termen lung, la îmbunătățirea stării de sănătate a populației. Prof. dr Nicolae Constantea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Municipal, spune că au existat şi situaţii speciale, care au necesitat chiar internări.

“220 de clujeni au participat la aceasta campanie, deci au fost foarte intersaţi şi mulţumiţi, ceea ce este foarte bine. Au fost încântaţi şi de voucherele pe care le-au primit. Au fost persoane care au necesitat internare de urgenţă, chiar cu tensiuni foarte mari, deşi erau sub tratament. Noi am avut  ambulanţa noastră acolo, care se deplasa când era nevoie la spital.

Este prima dată când ne deplasăm aşa în anumite zone, urmează să ne deplasăm şi în alte cartiere. Domnul primar a solicitat această acţiune, iar noi am răspuns cu drag. Sigur că şi noi ne doream să o organizăm, dar domnul primar ne-a impulsionat puţin. Astfel am început cu  cartierul Gheorgheni, unde sunt persoane mai în vârstă, urmând să mergem şi în celelalte cartiere”, a declarat, pentru Făclia de Cluj, prof. dr. Nicolae Constantea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Municipal.

În cadrul campaniei, patru medici și șase asistenți medicali de la Spitalul Clinic Municipal au oferit gratuit clujenilor mai multe servicii: consultație screening cu examen clinic; efectuare EKG; măsurarea tensiunii arteriale; determinarea glicemiei şi determinarea Saturației O2.

De asemenea, în urma consultațiilor, clujenii au primit vouchere pentru testare gratuită pentru PSA (Antigen specific prostatic), Babeș Papanicolau și consultație în cabinet de specialitate în Ambulatoriul Integrat al Spitalului pentru patologie nou depistată.

Potrivit organizatorilor campaniei, cei care au primit vouchere au posibilitatea să efectueze testări până la finalul acestui an.

Iniţiativa municipalităţii şi a Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca va continua în perioada următoare şi în celelalte cartiere din oraş.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie

One Response to Campania „Clujul sănătos” a avut ecou printre locuitorii cartierului Gheorgheni

  1. Toader

    Am fost prostiti sa asemanam trupul cu o masina pe care cu cit o duci mai des la service, merge mai bine.